Kako prodati pri nas?

Če se usmerimo na prodajo rabljenih otroških oblačil in opreme, pomeni to za vas dodaten zaslužek, nov prostor v omari, ki je bila prej zasičena s premajhnimi, malo nošenimi artikli in posledično nov prostor za garderobo, ki bo vašemu malčku ustrezala.

Pojem rabljenih oblačil in obutve bi radi spravili na višji nivo. Opazili smo, da je pri ljudeh še vedno prisoten predsodek pri kupovanju rabjenih oblačil. Zato smo spodaj oblikovali seznam pogojev, ki jih vi, kot prvotni prodajalci, (v nadaljevanju komitenti) upoštevajte, da bomo lahko sodelovali in da bomo sprejeli vaša oblačila v komisijsko prodajo v Otroški kotiček.

Sprejem poteka na način, da najprej sami pregledate artikle, ki jih želite prodati. Pri tem vas prosimo, da upoštevate naše pogoje za sprejem. Prav tako pa se kritično vprašajte ali bi sami kupili artikel takšne ohranjenosti za svojega otroka. Artikle operite in očistite, saj bomo v prodajo lahko dali le nepoškodovane in očiščene stvari. Ko se boste oglasili v trgovini, bomo vse še skupaj pregledali in zapisali na komisijsko pogodbo. Zraven bomo napisali cene, ki jih boste dobili, ko se artikli prodajo. Izplačilo sledi najkasneje en mesec po prodaji.

Postopek je za vas, komitente, s tem zaključen. Mi potem ustrezno označimo vaša oblačila, obutev ali opremo in jih damo v prodajo.

Za sprejem smo vezani na letni čas, zato vam predlagamo, da se vnaprej pozanimate kakšne artikle sprejemamo. Če se v določenem obdobju ne prodajo, vam jih vrnemo (nekatere artikle, ob soglasju z vami, obdržimo do naslednje sezone, nekateri so aktualni celo leto). Če jih ne želite prevzeti, obstaja možnost, da se podarijo na RK Polzela. Tam sodelujemo z gospo Olgo Hočevar, pri kateri lahko preverite, da gredo artikli v roke tistih, ki jih potebujejo.


Imate še kakšno vprašanje? KONTAKTIRAJTE NAS!


SPREJEM:

- nežno rabljena oblačila, obutev in oprema od št. 0 – 152 (do 12 let)

- brez madežev, luknjic, nepoškodovana

- oblačila morajo biti oprana in nezmečkana

- obutev mora biti oprana

- kar je pri opremi pralnega, mora biti oprano, ostalo očiščeno in nepoškodovano

- oblačila in obutev morajo biti aktualna – kupljena zadnjih nekaj let (pri tem ne želimo biti nespoštljivi, vendar se tudi pri otroških stvareh kroji menjajo in starejši niso več aktualni)


Pri sprejemih se bomo držali zgornjih smernic in se ravnali po načelu, da imamo rajše manj izbire, a tisto kvalitetno!


Če vas ne zanima osebni obisk v naši trgovini oziroma ste preveč oddaljeni od Mozirja, nam lahko nežno rabljena oblačila vaših malčkov tudi pošljete, na naslov Šolska ulica 2, 3330 Mozirje.

Ponovno vas prosimo, da oblačila temeljito pregledate, da se izognete dodatnim stroškom (oblačila, ki jih ne bomo uvrstili v prodajo, vam bomo poslali nazaj na vaše stroške). Prav tako nam v paket pripišite vaše podatke. POGOSTA VPRAŠANJA


Ali oblačila odkupujete?

Oblačil ne odkupujemo, ampak jih prodajamo namesto vas. To pomeni, da ob sprejemu artikle skupaj pregledamo, popišemo na pogodbo, iz katere je razvidno katere artikle prodajamo v vaše imenu, koliko je teh artiklov ter koliko vi dobite, ko se artikel proda. Pri sprejemu se držimo istega postopka z razliko da vsa obveščamo preko telefona ali mail naslova.

 


Po kakšni ceni pri vas prodam oblačilo?

Mi oblačil in opreme ne odkupujemo ampak samo prodajamo namesto vas. Cene so v večini določene, saj z našimi izkušnjami vemo kakšna je priporočena cena, da se bo izdelek še vseeno prodal. Pri cenah oblačil in opreme, višjega cenovnega razreda, smo prilagodljivi. V vsakem primeru poslušamo stranko in se trudimo, da so vsi udeleženi zadovoljni - kupci in stranke, ki oblačila prinesejo v prodajo.


Kako poteka sprejem?

Sprejem poteka na način, da najprej sami pregledate artikle, ki jih želite prodati. Artikle operite in očistite, saj bomo v prodajo lahko dali le nepoškodovane in očiščene stvari. Ko se boste oglasili v trgovini, bomo vse še skupaj pregledali in zapisali na komisijsko pogodbo. Zraven bomo napisali cene, ki jih boste dobili, ko se artikli prodajo. Postopek je za vas, komitente, s tem zaključen. Mi potem ustrezno označimo vaša oblačila, obutev ali opremo in jih damo v prodajo.


Kaj sprejemate v prodajo?

Sprejemamo nežno rabljena oblačila, obutev in opremo od št. 0 – 152 (do 12 let),  brez madežev, luknjic,  pomeni nepoškodovana. Vsa oblačila morajo biti oprana in nezmečkana, tudi obutev mora biti oprana. Kar je pri opremi pralnega, mora biti oprano, ostalo očiščeno in nepoškodovano. Oblačila in obutev morajo biti aktualna, kar pomeni kupljena zadnjih nekaj let, pri tem ne želimo biti nespoštljivi, vendar se tudi pri otroških stvareh kroji menjajo in starejši niso več aktualni.


Kako je z izplačilom?

Izplačilo sledi najkasneje en mesec po prodaji. V primeru, da je na pogodbi skupna vrednost artiklov višja od 10€, počakamo, da se proda vsaj za 10€, preden vam izplačamo, razen če se dogovorimo drugače.


Kaj se zgodi z oblačili, ki jih ne prodate?

Oblačila, ki se niso prodala v nekem daljšem časovnem roku vračamo lastniku, oziroma se pogovorimo o možnostih znižanja cene. Veliko strank se odloči, da vrnjenih oblačil ne želijo, takrat predlagamo, da se podarijo na KORK Polzela, ki ga vodi Olga Hočevar. Pri menjavi konfekcije iz poletne z zimsko po navadi oblačila skladiščimo (odvisno od dogovora s stranko) in jih v zgodnjih pomladnih mesecih postopoma vračamo v prodajo (velja predvsem za fizično trgovino).